Aizmirsts veids, kā balināt baltas lietas

Šis jautājums, manuprāt, nedod mieru daudzām saimniecēm. Baltas lietas pašas par sevi ir ļoti skaistas un elegantas, bet, kad tās nosmērējam neuzmanīgas apiešanās, izmazgāt tās ir diezgan nopietna problēma.

Kā balināt baltas lietas

Atbilstoši mūsu labajai tradīcijai šajā noderīgajā padomā mēs neizmantosim visiem jau pazīstamos sadzīves ķīmijas līdzekļus un mēģināsim iztikt bez tautas metodēm, kā izmazgāt baltas lietas un noņemt no tām dažādus traipus.

Jums tikai nepieciešams paņemt divus karsta ūdens spaiņus (ūdens iepriekš uzvārīts) apmēram piecu litru tilpuma. Vienā spainī ielieciet vienu ceturtdaļu sasmalcinātu veļas ziepju, bet otrā – piecus mangāna kristālus.

Šajā gadījumā pievērsiet uzmanību tam, lai šķīduma krāsa pēc mangāna kristālu pievienošanas būtu sarkana, bet ne violeta. Abi šie šķīdumi jāsajauc, un ūdens būs tumši brūnas krāsas.

Tad šis šķīdums ir jāsamaisa, izraisot spēcīgu putēšanu, un tad tajā jāiegremdē netīrās baltās lietas. Traipi uz tām var būt dažādi: zāles traipi (tādi nav retums mūsu bērniem), eļļas traipi, traipi no lodīšu pildspalvām utt.

Lasi vēl: 4 garīgi spēcīgu cilvēku īpašības: pārbaudiet sevi

Mūsu māmiņu un vecmāmiņu pieredze rāda, ka visi šādi traipi un dažāda veida netīrumi tiek labi noņemti, ja šādas lietas mūsu šķīdumā tiek turētas apmēram sešas līdz astoņas stundas. Pēc tam, kad veļa ir noturēta sešas līdz astoņas stundas, tā jānoskalo aukstā ūdenī. Pēc tam izžāvējiet un izgludiniet. Veļa, kas mazgāta ar šo veļas mazgāšanas metodi, nesabojājas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment